Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2013 20:22 - ТРИ КОНЦЕПЦИИ ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ
Автор: besenbull Категория: Политика   
Прочетен: 870 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ТРИ КОНЦЕПЦИИ ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ
Има три типа общества и съответните им типове държави.
1. "НАСЕЛЕНИЕ, ТЕРИТОРИЯ, ДЪРЖАВА"
2. "ТЕРИТОРИЯ, НАСЕЛЕНИЕ, ДЪРЖАВА"
3. "ФИРМА"
1. Първият тип е  демократична, държава - продукт на гражданското общество. Обществото, живеещо на дадена територия си създава държава и администрация за управление на общите въпроси. То контролира тази администрация, така че тя да работи в неговия, на обществото интерес, така че обществото за се развива хармонично. Това е идеалът - социална, обществена държава - продукт на граждански осъзнато, развито общество. Целта е да се постигне баланс на индивидуалните и колективните интереси за хармонично развитие на цялото общество. Почти никъде не  постигнато в света. На практика, западните общества, които би трябвало да са най-близко да подобно общество се люлеят циклично между социал-демокрация и либерализъм, влизат периодично в кризи и са далеч от идеала.
 2. Вторият тип са разни държави, които са създадени и функционират за експлоатация на дадена територия, заедно с населението там.
Тези държави са създадени или от част от населението или от външни сили (колонии). Тук не говорим за общество - има групи хора, упражняващи властта. Населението се експлоатира като част от ресурсите на подвластната територия.Това се тоталитарните държави, разни монархии, разни псевдодемокрации с олигархично управление.  Има едно ядро, държащо основната част от частните богатствата на страната, и контролиращо държавния апарат. Основна функция на такава държава е да държи населението в подчинение. Това става главно чрез недопускане на изграждане на гражданско общество. Всички партии и граждански организации се контролират от властта или от частните капитали. Чрез корупция и директна намеса се контролира целия държавен апарат. Основно средство да подчинение на населението е разделянето му на групи и противопоставянето им. На социален, расов, етнически, религиозен или друг признак. С идеологическа, информационна и културна обработка се контролира основна част от бедното население, което е болшинство. Управлявайки това болшинство се въвежда някаква форма на изборна псевдодемокрация. Основната част от съзнателните и несъгласните преди е бивала избивана, а сега се гони навън. Такива са повечето държави от Третия свят. Десетки са. Голямата част са произлезли наскоро от бившите колонии (и ние сме от там), нямат формирано общество и са беззащитни пред престъпните мафии, дето ги владеят.
3. Този е най-модерния тип. Нашето глобално съвремие създаде техническата възможност да се експлоатират огромни територии и ресурси с много малък човешки ресурс.
Някой (хора, компании) изкупува територията и реорганизира всичко върху нея така, че да извлече най-ефективно максимална печалба.
Държава не му трябва, а населението е част от ресурса, в голямата си част, непотребен. Бизнес. Фирмата генерира ресурс, който може да бъде инвестиран на място, но и пренасочват навън и по преценка на собственика, до пълно източване и закриване поради неефективнаст.
По света сега има огромно количество излишно население и то става все по-голям проблем. То е излишно. Не е необходимо като работна сила. Сега основната маса се използва за ръчни, ниско квалифицирани операции. 80% от тях вече са автоматизирани. Да 20 години ще бъдат роботизирани и останалите. Сега вече собствениците на средствата на производство се нуждаят о все по-малко работна ръка. Тези хора, неквалифицирани и често безработни не са и клиенти. Могат си продават само "ненужния" си труд. Същевременно ресурсите на земята застрашително се изчерпват  и тя се пренаселва. Затова е в ход началото на разчистването на част от населението. В Африка, Близкия Изток и на Балканите.

КАКВО СТАВА У НАС И ЗАЩО?
България е опитно поле. Може да се развие едро, модерно земеделие и животновъдство, енергетика, туризъм, транспорт, лека промишленост. За това стигат около 2 милиона човека. Висока квалификация не е нужна. Специалисти има наблизо, в истинската Европа. За предпочитане е де се ползва наемна, външна работна ръка, защото е лесно заменима.
Страната е на важен, все още стратегически кръстопът и може да е база и за военни и за търговски експанзии в разни посоки.
 Затова не е нужно и даже пречи местното население. Обществото е направо вредно при такива планове. Главна задача е до се разруши обществото, да му се отнемат съпротивителните сили и тогава населението може да се пресортира и разчисти.
За целта първо на хората им се отнема поминъка. Те изпадат и се лумпенизират. Готови се вече на всичко. Продават собственост, емигрират, просто измират. Това вече е постигнато по селата  и част от малките градчета. По-културната и по-будната част се изнасят първи и се спасяват поединично. В България социализмът унищожи основна част от патриархалното общество без да се изгради ново такова. У нас общество няма и затова сме идеален обект за такъв експеримент.
Целта е страната се се насели от шарена смес от туземци, цигани и имигранти. Те са лесни за управление и няма и да се опитат да се обединят в общество, което може да предяви претенции.
Земята ще се изкупи и ще се комасира. Страната ще се организира на едри ферми за модерно земеделие. Хората ще се заселят в селища,
собственост на фермите. Ще се отворят цехове за работа на ишлеме за жените. Това е лека промишленост, която се децентрализира лесно.
Сегашните села ще изчезнат.
Част от територията ще се даде (продаде) на съседни страни. Например на Турция.
Как ще се казва ФИРМАТА на никой няма да му пука. На българите пък хич, защото няма да ни има.
ИЗВОДИ
Първият тип държава за нас е нереална мечта. Мечта на малка част от останалите мислещи у нас, както се вижда от протестите.
Сега сме във втория модел и активно работим по посока на третия.
За това се работи от 1944г. насам. Преди ни готвеха (успешно) за колония на СССР, сега е международен бизнес проект. Като гледам, ако не се сбием дотогава и не светнем радиоктивно всички до 30 години това ще е реалност.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: besenbull
Категория: Политика
Прочетен: 21913
Постинги: 8
Коментари: 4
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930